Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Kies je filters

Categorie
Onderwerp
Type
97 - 120 van 151 artikelen |
Sorteren op:
Voeding en gezondheid
00:01:58
FeedingAdvice: preparing mash with cold water
Pavo FeedingAdvice: for all your feeding questions. Can mash be prepared with cold water?
Voeding en gezondheid
00:01:42
Voeradvies: Hoe voer ik mijn paard?
Video: Hoe voer ik mijn paard? Veel paardenhouders stellen ons de vraag wat zij hun paard moeten voeren. Om die vraag goed te kunnen beantwoorden is altijd aanvullende informatie nodig, want ieder paard is uniek! Zo heeft een sportpaard dat fanatiek traint andere voeding nodig dan een shetlandpony die 24/7 staat te grazen. In deze video geeft onze voedingsdeskundige Heleen je een aantal belangrijke voerrichtlijnen.
Voeding en gezondheid
00:01:29
Voeradvies: Hoeveel water heeft mijn paard nodig?
Video: Hoeveel water heeft mijn paard nodig? Wist je dat water het allerbelangrijkste 'voer' voor paarden is? Voldoende vers drinkwater is zelfs van levensbelang! De hoeveelheid water die je paard drinkt is afhankelijk van welk voer hij krijgt en hoeveel arbeid hij verricht. Weet jij hoeveel water jouw paard nodig heeft? Bekijk het antwoord in deze video!  
Voeding en training
00:01:28
Voeradvies: Waarom is ruwvoer belangrijk?
Video: Waarom is ruwvoer belangrijk voor mijn paard? De allergrootste hobby van je paard is eten. Paarden zijn grote grazers en van nature lopen en eten ze bijna de hele dag. Om je paard gezond te houden is het dan ook belangrijk dat hij genoeg ruwvoer krijgt, zoals hooi, gras en bietenpulp. In deze video legt Heleen uit waarom ruwvoer nou eigenlijk zo belangrijk is voor je paard.  
Voeding en training
00:01:32
Voeradvies: Hoe vaak voer je een paard?
Video: Hoe vaak voer je een paard? Voor ons mensen is het normaal om drie keer per dag te eten. Maar het spijsverteringskanaal van een paard zit heel anders in elkaar. In deze video vertelt onze voedingsdeskundige Heleen hoe vaak je een paard het beste kunt voeren.
Voeding en training
00:02:35
How to: Hoe werkt de Ruwvoer Quickscan?
Video: Hoe werkt de Pavo Ruwvoer Quickscan? Ruwvoer – gras, hooi en voordroogkuil - is voor paarden de belangrijkste voedingsbron. Het dagelijkse rantsoen van alle paarden bestaat voor 70% tot 100% uit ruwvoer. Om een gezond rantsoen samen te kunnen stellen is het dan ook belangrijk om te weten wat er allemaal in je ruwvoer zit. Met de Ruwvoer Quickscan kun je jouw ruwvoer snel en eenvoudig laten testen op energie, suiker en eiwit. Hoe dat precies werkt? Bekijk het in deze video!
Voeding en training
00:01:26
Voeradvies: Hoeveel voer zit in een voerschep?
Video: Hoeveel voer zit er in een voerschep? Geef jij je paard altijd een schep brokken of muesli? En weet je hoeveel kilo je dan precies voert? Het gewicht kan namelijk verschillen, omdat brokken zwaarder zijn dan muesli's. We leggen het je uit in deze video.
Voeding en gezondheid
00:01:09
Voeradvies: Helpen bij de verharing
Video: Hoe ondersteun ik mijn paard tijdens de verharing? Je paard verhaart 2 keer per jaar: in de winter en in de zomer. Het kost je paard veel energie om te wisselen van vacht. Benieuwd hoe jij je paard kan helpen bij de verharing? Gebruik de tips in deze video!
Voeding en training
00:01:32
Voeradvies: Hoeveel krachtvoer mag mijn paard?
Video: Hoeveel krachtvoer mag mijn paard? Het basisrantsoen van alle paarden bestaat uit ruwvoer - hooi, kuil en gras - en een aanvulling van vitaminen en mineralen. Heeft je paard meer energie nodig op op gewicht te blijven of om de training te kunnen volhouden? Dan kan je het rantsoen ook aanvullen met krachtvoer. Maar hoeveel heeft je paard hier dan van nodig? Heleen geeft in deze video richtlijnen over de hoeveelheid krachtvoer voor jouw paard.  
Voeding en gezondheid
00:02:20
Voeradvies: Hoe voer ik mijn paard gezond?
Video: Hoe voer ik mijn paard gezond? Als het gaat over gezonde voeding voor paarden, denken we in de eerste plaats aan ruwvoer: hooi en kuil. Een volwassen paard van 600 kilo heeft minimaal 8 kilo hooi per dag nodig of 12 kilo voordroog. Maar is alleen hooi voldoende om je paard gezond te houden? Onze dierenarts en nutritionist Veerle vertelt er meer over in deze video! 
Voeding en gezondheid
00:00:50
Hoe wordt Pavo Vital gemaakt?
Video: Hoe wordt Pavo Vital gemaakt? Pavo Vital is een balancer en bevat alle dagelijkse vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste verhouding. Een balancer is speciaal voor paarden die alleen ruwvoer, zoals hooi en gras, eten en verder geen aanvulling van krachtvoer krijgen. Pavo Vital is gemaakt van 100% natuurlijk ingrediënten, timothee en luzerne van eigen Nederlandse bodem. Benieuwd hoe onze Pavo Vital gemaakt wordt? Ontdek het in deze video! 
Voeding en training
00:03:07
Animatie: Maagzweren bij paarden
Animatie: Maagzweren bij paarden Maagzweren komen veel voor bij paarden en pony’s. Uit onderzoek blijkt dat zeker 60% van alle sportpaarden hier last van heeft en in de draf- en rensport loopt dit op tot wel 90%! Maagzweren hebben gevolgen voor de gezondheid en de prestaties van je paard. Maar wat zijn maagzweren eigenlijk? Hoe ontstaan ze? Hoe herken je ze? En nog belangrijker: hoe kun je maagzweren bij je paard voorkomen?
Voeding en training
00:02:52
Animatie: Zo werkt Pavo Eas&Excel in jouw paard
Animatie: Zo werkt Pavo Ease&Excel in jouw paard Pavo Ease&Excel is een innovatieve sportmuesli, dat speciaal ontwikkeld is voor paarden met een gevoelige maag. Maar waarom werkt Pavo Ease&Excel zo goed? We leggen je dit graag uit!
Voeding en gezondheid
00:00:23
Pavo HayChunks uit de hand in de wei
Video: Pavo HayChunks uit de hand in de wei Pavo HayChunks is een gezonde ruwvoersnack en ideaal om je paard van wat extra bezigheid en afleiding te voorzien. Er zijn verschillende leuke manieren om de chunks te voeren, dus wees creatief!
Voeding en gezondheid
00:00:56
Pavo HayChunks uit een hooinetje
Video: Pavo HayChunks voeren uit een hooinetje Pavo HayChunks is een gezonde ruwvoersnack en ideaal om je paard van wat extra bezigheid en afleiding te voorzien. Er zijn verschillende leuke manieren om de chunks te voeren, dus wees creatief!
Voeding en gezondheid
00:00:50
Pavo HayChunks houden de paarden rustig als het voertijd is!
Video: Pavo HayChunks houdt je paard rustig bij voertijd Pavo HayChunks is een gezonde ruwvoersnack en ideaal om je paard van wat extra bezigheid en afleiding te voorzien. Er zijn verschillende leuke manieren om de chunks te voeren, dus wees creatief!
Voeding en gezondheid
00:00:53
Pavo FibreBeet bereiden
Video: Pavo FibreBeet bereiden
Voeding en gezondheid
00:00:54
Pavo SpeediBeet bereiden
Video: Pavo SpeediBeet bereiden Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer voor paarden. Het bestaat uit ontsuikerde bietenpulpvlokken en is daarmee ook erg geschikt als extra ruwvoeraanvulling voor paarden en pony's die gevoelig zijn voor suiker. Het bevat namelijk maar 5% suiker en helemaal geen zetmeel of melasse! Door het speciale verhittingsproces zijn de suikerarme bietenpulpvlokken al na 10 minuten werken klaar om te voeren. Kortom: snel klaar, makkelijk te voeren en gezond voor alle paarden!  
Voeding en gezondheid
00:02:49
Animatie: het belang van ruwvoer
Animatie: het belang van ruwvoer Van nature grazen paarden bijna de hele dag én nacht. Ze eten dan vooral ruwvoer: hooi, kuil en gras. Ruwvoer houdt paarden gezond, maar waarom is ruwvoer eigenlijk zo belangrijk voor paarden? En hoelang kan een paard zonder hooi of gras? Ontdek het in deze animatievideo! 
Voeding en training
00:03:15
How to: gewicht van je paard meten
Video: Hoe meet je het gewicht van je paard met een gewichtsmeetlint? Een gewichtsmeetlint is een handig hulpmiddel om het gewicht van je paard te meten. Het is niet alleen leuk om te weten hoe zwaar je paard is, maar ook heel belangrijk bij het opstellen van een voerrantsoen, het doseren van medicatie én om je paard op ideaal gewicht te krijgen. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche legt je in de video uit hoe je een gewichtsmeetlint het beste kunt gebruiken.
Voeding en training
00:05:35
How to: Body Condition Score paard meten
Video: Hoe beoordeel je de Body Condition Score (BCS) van je paard? Om te beoordelen of je paard te mager, te dik of precies goed is, voer je een Body Condition Score uit, oftewel een BCS. De meest betrouwbare methode om dit te meten is met de 9-punts Body Condition Score van Dr. Henneke. Bij het meten van de BCS beoordeel je 6 verschillende plekken op het paard. Namelijk de nek, schoft, rug, staartbasis, ribben en het gebied net achter de schouder van je paard. Op iedere plek ga je bepalen hoeveel vet er opgeslagen zit. Bij iedere meetplek geef je een score tussen de 1 en 9. Hoe meer vet, hoe hoger de score. Als je paard een score krijgt van 1, 2 of 3 betekent dit dat je paard te mager is. Een score van 4 of 5 geeft een normale conditie aan en vanaf een score van 6 is je paard te zwaar. Bij een score van 8 of 9 spreken we zelfs over obesitas en is het cruciaal dat je paard gaat afvallen.  Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche doet het voor in deze video. Veel succes met het meten van de Body Condition Score van je eigen paard!